Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri » Sucuklu Humus
sucuklu humus

Sucuklu Humus

Sucuklu Humus
(4 Kişilik)

Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 35 Dakika

Malzemeler:
1,5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım halka sucuk
4-5 diş sarımsak
3 çay kaşığı kırmızı biber
3 adet limon
Sucukları pişirmek için 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

sucuklu humus

Sucuklu Humus Hazırlanışı

Nohudu ayıklayıp akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp ve kabuklarını alın. Nohudu ister robottan çekin ister havanda dövün. Derin bir karıştırma kabına alın ve tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber ,tuz ekleyin. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edin. Ve humusun kıvamını kontrol edin. Kıvamı püre haline gelen humusun tuzunu ilave edin. Sucukları yarım ay olacak şekilde doğrayın. 1 yemek kaşığı ay çiçek yağında soteleyerek pişirin. Pişen sucukları sıcağı ve yağıyla beraber, yayvan bir kaba aldığınız humusun üzerine ilave edin. Sıcak olarak servis edin.

OKU ➤  Haydari Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir