Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kurabiye Tarifleri

Şekerbura Tarifi

by Yemek Zevki Editör
22 Kasım 2016
in Kurabiye Tarifleri, Tarifler
483 10
0
şeker bura
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Şekerbura
(6-8 Kişilik)

şeker bura

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kaymak
250 gram margarin
1 kilo un
1 tutam kuru maya
Tuz
500 gram fındık içi
500 gram toz şeker
1 paket vanilya

Şekerbura Hazırlanışı:

Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, mayayı derin bir kapta karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İç harcı için; Fındığı un haline gelinceye kadar ezin. Şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine iç harçtan ilave edin. Kenarını içe doğru burarak kıvırın. Üzerini çatal ile şekillendirin. 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak, alt kısımları ise kızarıncaya kadar 10 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

Tags: azerbaycanKurabiyeşekerbura
Previous Post

Şah Pilavı Tarifi

Next Post

Beyaz Peynirli Haydari Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
beyaz peynirli haydari

Beyaz Peynirli Haydari Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki