Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Gül Yapraklı Krema
Gül Yapraklı Krema

Gül Yapraklı Krema

Gül Yapraklı Krema

Malzemeler

2,5 su bardağı (600 ml) süt
3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker
Birkaç damla gülsuyu
2 tatlı kaşığı (10 gr) peynir mayası
4 yemek kaşığı (60 g) krema
Süsleme için; gül yaprağı (şekere ya da bala hafifçe batırabilirsiniz)

Gül Yapraklı Krema Tarifi:

Sütü ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker iyice eriyene ya da süt ihyana kadar devamlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Gülsuyunu sütün içine karıştırın. Peynir mayasını karıştırmadan önce tencereyi ateşten alın. Sütü derin bir servis tabağına dökün. 2-3 saat, üzeri kaymak-lanana kadar ılımaya bırakın. Artan şekeri kremayla karıştırdık­tan sonra yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün. Gül yapraklarıyla süsle­yip servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Jöleli Kayısı Tatlısı

Bir Yorum

  1. merhabalar ellerinize saglık,eminim sizin einlizde dahada lezzetlenmiştir.soğan gere7ekten aromatik bariz bir tat veriyor.sayfanızı takip listeme alıyorum e7ok hos tarıflerınız var tebrık ederım..sevgılerımle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir