Tiramisu

tiramisu

Tiramisu Malzemeler:
• 5 adet yumurtanın sarısı
• 200 ml. krema
• 1 adet jelatin
• 50 gram granül kahve
• 100 gram toz şeker
• 100 gram labne peyniri
• 100 gram mascarpone peyniri
• 20 gram kahve jöle
• 10 gram bitter çikolata
• 10 gram pralin
• 50 gram fıstıklı dondurma
• 10 gram hazır kahve
• 10 gram un
• Kedidili bisküvisi veya hazır pandispanya

Tiramisu Hazırlanışı:
Kremayı mikser yardımı ile iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları benmari usulü 60 derecede olacak şekilde ısıtıp ayrı bir cam kasenin içinde çırpın. Çırpılmış krema ile yumurtaları aynı kabın içinde birleştirerek birkaç dakika kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla soğuk suda eritilmiş yaprak jelatini, granül kahveyi ve peynirleri ekleyin. Karıştırıp 5 dakika dinlendirin. Tiramisuyu hazırlayacağınız kapların içine kedidili bisküvisini yayın. Kekleri yumuşatmak için üzerlerine kahve şurubu dökün. Üzerine peynirli karışımın yarısını yayın. İki kat olacak şekilde aynı işleme devam edin. Tatlıyı buzdolabında 2 saat beklettikten

OKU ➤  Tiramisu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir