Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi

Balkabagi-yuvasinda-sakizli-muhallebi

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Malzemeler:
• 500 gram yağsız süt
• 3 çorba kaşığı un
• 300 gram şeker
• 1 küçük parça çam sakızı
• 5 parça bal kabağı
Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı:
Süt, un, 100 gram şeker ve çam sakızını bir tencere içinde karıştırın ve ocak üzerinde koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Bir tencere içinde 200 gram şekerle bal kabaklarını pişirin. Kabaklar soğuduktan sonra bir kalıp yardımı ile şekilli bir şekilde kabaklarınızı kesin ve iç kısımlarını bir küçük kalıpla oyun, yapmış olduğunuz muhallebiyi doldurun. Biraz daha aromatik bir tat isterseniz limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesiyle servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir