Antep Fıstıklı Fatih Sarması İçin Malzemeler:
5 adet yumurta (tercihen büyük boy)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı safran
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı Antep fıstıklı krokan
1 çay bardağı şeftali marmeladı
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Antep Fıstıklı Fatih Sarması Hazırlanışı:
Keki için; yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayrı bir yerde elenmiş unu, safranı, kabartma tozunu karıştırın. Karbonatı limon suyunda karıştırın. Unlu karışımı ve karbonatı da ilave edin. Hafif yoğun bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
Kek hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Spatula ile düzleştirerek hamurun eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamuru 190 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresinde aktarın. 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alın. Hafif ılınmaya bırakın.
Pişen keki fırından alın, hafif ılınınca üzerine şeftali marmeladı sürün, elinizle parçaladığınız Antep fıstıklı krokandan serpin.
Hamurun uzun kenarından başlayıp sıkı bir rulo şeklinde sarın. Sarmanın üzerine kaşık yardımı ile hafif ılınmış şerbetten alıp yavaş yavaş üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın. İsteğe göre kiraz ve yeşil erikle süslediğiniz tabakta servis yapabilirsiniz.