Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Oğmaç Çorbası

Oğmaç Çorbası

 

ogmac-corbasi

Oğmaç Çorbası İçin Malzemeler

500 gr ERİŞ UN

Yarım su bardağı su

1 litre süt

Tuz

 

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı nane

 

Oğmaç Çorbası Yapılışı

  • ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin.
  • Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun.
  • Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş karıştırıp üzerine pişmiş süt ilave edin.
  • Çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ile lezzetlendirin. Tereyağını eritin ve üzerine nane ekleyin. Çorbanın üzerine ilave ederek servis edin.
OKU ➤  Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir