Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Nar Soslu Bonfile

Nar Soslu Bonfile

nar-soslu-bonfile

Nar Soslu Bonfile

(4 Kişilik)

Nar Soslu Bonfile İçin Malzemeler:

1 kilo süt danası nuar

4 adet nar

4 adet orta boy soğan

100 gram tereyağı

250 ml. sebze suyu (yaprak kereviz, havuç ve domates ile evde yapılmış)

Tuz, karabiber

 

Nar Soslu Bonfile Hazırlanışı

Zarlarından temizlemiş olduğunuz iki adet narın suyunu sıkıp bir kaba alın.

Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye atıp pembeleştirin.

Eti de aynı tencerede çevirerek nar gibi olana kadar kızartın.

Nar ve sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve çok kısık ateşte, ağzı kapalı olarak, arada suyu azaldıkça sebze suyundan ekleyerek iki saat pişirin.

Dilimlediğiniz etleri, diğer iki narın tanelerini ve  küp şeklinde kestiğiniz sebzeleri servis tabağına alın. Kalan sos ile servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir