Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı ve Tarçınlı Turta

by Yemek Zevki Editör
17 Mayıs 2016
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Elmalı ve Tarçınlı Turta
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

turta

Elmalı ve Tarçınlı Turta Tarifi

Elmalı ve Tarçınlı Turta İçin Malzemeler:
2 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı su
1 su bardağı Eriş Un Çok Amaçlı
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 adet büyük boy elma
1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı ve Tarçınlı Turta Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Elenmiş Eriş Çok Amaçlı Unu, kabartma tozunu ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Zeytinyağı ile suyu ilave edin. 1 dakika daha çırpıp iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hamuru yağlanmış turta kalıbına (derin olmayan) dökün. Elmayı ince ince dilimleyip hamurun üzerine yerleştirin. Tarçını da serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca isteğe göre dilimleyip vanilyalı dondurma eşliğinde servis yapın.

#ElmalıveTarçınlıTurta #turta #ElmalıveTarçınlıTurtaTarifi #ElmalıveTarçınlıTurtaİçinMalzemeler #ElmalıveTarçınlıTurtaHazırlanışı

Tags: ElmalıveTarçınlıTurtaElmalıveTarçınlıTurtaHazırlanışıElmalıveTarçınlıTurtaİçinMalzemelerElmalıveTarçınlıTurtaTarifiturta
Previous Post

Fındıklı Biscotti

Next Post

Fırında Mücver

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Mücver

Fırında Mücver

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki