Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası

by Yemek Zevki Editör
19 Nisan 2016
in Çorba Tarifleri
463 30
0
Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

balkabağı

Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo balkabağı (soyulmuş, ayıklanmış, iri parçalar şeklinde kesilmiş)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan (küp doğranmış)

1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil

2 çorba kaşığı kırmızı köri

1 kutu Hindistancevizi sütü

4 su bardağı sebze suyu

1 çorba kaşığı esmer toz şeker

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi

 

Hazırlanışı:

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

Balkabağını, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu ve karabiber ile birlikte karıştırıp fırın tepsisine yayın.

Önceden ısıtılmış fırında iyice yumuşayana kadar 35-40 dakika pişirin.

Derin bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ilave edin.

Soğanları orta ateşte 6-7 dakika kavurun.

Zencefili ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.

Kırmızı köri ezmesini, fırınlanmış bal kabağını ve sebze suyunu ekleyin.

Karışımı kaynayana kadar ateşte tutun.

Ateşi kısıp 10-12 dakika daha pişirmeye devam edin.

Ocaktan alın, el blenderı yardımı ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.

Hindistancevizi sütünü ilave edip karıştırın. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın ve çorbayı servis etmek için ısıtın.

Servis etmek için kaselere dökün. İç kabak çekirdeği ile süsledikten sonra sıcak servis yapın.

 

#Çorba #KabakÇekirdekli #KözlenmişBalkabağı #Balkabağı #BalkabağıÇorbası

Tags: balkabağıBalkabağıÇorbasıÇorbaKabakÇekirdekliKözlenmişBalkabağı
Previous Post

Ciğer Tava

Next Post

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı

Fırında Somun Ekmek Kahvaltısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki