Revani Tarifi
Revani İçin Malzemeler:
300 gram irmik
75 gram un
40 gram toz badem
3 adet yumurta
175 gram şeker
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
75 gram tereyağı
225 ml. süt
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şurup için:
500 gram su
500 gram şeker
1 adet limonun suyu
Vanilyalı Şanti İçin:
200 gram krema
Yarım vanilya çubuğu
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Ayva Tatlısı İçin:
1 kilo ayva
1 kilo şeker
1 adet limonun suyu
Revani Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kare kek kalıbını (veya tepsiyi) yağlayın. Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını (oda sıcaklığında) mikserle köpürene kadar çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam edin. Un karışımının 1/3’ünü, daha sonra sütün 1/3’ünü ekleyerek karıştırın. Bu işlemi 3 kere tekrarlayarak kek hamurunu elde edin. Hamuru kalıba dökün ve 45 dakika kadar pişirin. İnce bir bıçakla keki deldiğinizde bıçağın temiz çıkması kekin piştiğini gösterir. Keki soğumaya bırakın. Şurup için; Tüm malzemeleri tencerede 20 dakika kadar kaynatın. Şurup sıcakken soğumuş olan kekin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Vanilyalı şanti için; Kremayı mikserde vanilya ile birlikte çırpın. Şekeri 4 kerede ekleyip, çırpmaya devam ederek kremaya hacim kazandırın. Bir şanti torbasına koyup buzdolabında muhafaza edin. Ayva tatlısı için; Ayvaları soyup küp şeklinde doğrayın. Uygun bir tencerede şeker ve limon suyuyla birleştirip reçel kıvamı alana dek kaynatın. Servis ederken; Revaniyi değişik formlarda kesin, ayva tatlısı ve kremadan ekleyin. Nar taneleri, nane yaprakları ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin.
#Revani #RevaniTarifi #RevaniİçinMalzemeler #RevaniHazırlanışı #RevaniNasılYapılır