Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Muzlu Kek

by Yemek Zevki Editör
04 Mart 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Muzlu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

muzlu-kek

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet muz
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Kreması İçin:
100 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
50 ml. krema
100 gram labne

Muzlu Kek Hazırlanışı:
Muzu ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. En son yoğurdu ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı harmanlayın.
Muzlu karışım ile unlu karışımı birleştirin. Kek hamurunu yağlanıp hafif un serpilmiş dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin. Kekin kreması için; Tereyağını mikserde eriyene kadar çırpın. Pudra şekeri ekleyin, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. En son krema ile labneyi ilave edin. 5 dakika daha çırpın. Kremanız hazırdır. Keki fırından alıp servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın, isteğe göre irice dilimlenmiş muz yerleştirip süsleyin.

#MuzluKek #MuzluKekTarifi #MuzluKekİçinMalzemeler #MuzluKekHazırlanışı #MuzluKekNasılYapılır

Tags: MuzluKekMuzluKekHazırlanışıMuzluKekİçinMalzemelerMuzluKekNasılYapılırMuzluKekTarifi
Previous Post

Elmalı Cheesecake

Next Post

Kinoalı Granola Muffin Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kinoalı Granola Muffin Tarifi

Kinoalı Granola Muffin Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki