Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Marmelatlı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
22 Şubat 2016
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Marmelatlı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kalp-kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Marmelatlı Kurabiye İçin Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Marmelat veya reçel

Marmelatlı Kurabiye Hazırlanışı:
Tereyağını hamur yoğurma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Marmelat ve un haricindeki tüm
malzemeyi aynı kaba aktarıp iyice karıştırın. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin. Yoğurduğunuz hamuru tezgahın üzerine alın. Hafif
unlayın. Merdane ile ince bir şekilde açın. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla kesin. Bazılarının ortalarını daha
küçük kurabiye kalıplarıyla keserek ortası boş şekiller elde edin. Tüm kurabiye hamurları yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra
düz olan kurabiyeye az miktarda marmelat veya reçel sürün. Ortası delik olan kurabiyeleri de üzerine kapatın.
İsteğe göre hazırladığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tags: KurabiyemarmelatMarmelatlı KurabiyeMarmelatlı Kurabiye HazırlanışıMarmelatlı Kurabiye İçin MalzemelerMarmelatlı Kurabiye Nasıl YapılırMarmelatlı Kurabiye Tarifi
Previous Post

İki Renkli Mousse

Next Post

Minik Kalp Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Minik Kalp Pasta

Minik Kalp Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki