Kakaolu ve Krokanlı Toplar Tarifi
Kakaolu ve Krokanlı Toplar İçin Malzemeler:
4-5 büyük dilim ufalanmış kek (tercihen artan kekler)
2 paket bitter çikolata (160 gram)
100 ml. krema
1 küçük paket (80-100 gram)
ufalanmış fındık veya ceviz krokan
1 kahve fincanı kakao
Kakaolu ve Krokanlı Toplar Hazırlanışı:
Trüf toplar için; Çikolatayı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatalı karışımı ufalanmış kek parçalarının üzerine dökün. Avucunuzun içinde açıp ortasında krokan parçaları yerleştirin. Daha sonra hamurları şekillendirerek ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Her topu kakaoya bulayıp tatlandırın. Oda ısısında beklettikten sonra kahvenin veya çayın yanına servise hazır edin.