Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kurabiye Kek

by Yemek Zevki Editör
11 Aralık 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Kurabiye Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kurabiye-kek

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek İçin Malzemeler:
Temel Bisküvi Hamuru
Kek İçin:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
Yarım paket çikolatalı toz puding
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 kase dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı toz şeker (vişneleri pişirmek için)
1 çay kaşığı nişasta

Kurabiye Kek Hazırlanışı:
Kurabiye hamurunu Damla Çikolatalı Bisküvi Çubuklarındaki Temel Bisküvi Hamuru tarifine göre hazırlayın.
Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yağlanmış orta boy kek kalıplarına paylaştırın. Elinizle bastırarak kalıbın iç kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru dağıtın. Bu şekilde kek hamurunu hazırlayana kadar buzlukta bekletin. Dondurulmuş vişneleri 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı suda inceltilmiş nişasta ile küçük bir tavada birkaç dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Zeytinyağını ve suyu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Unu, toz pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile alttan üste
doğru havalandırarak karıştırın. Kek hamurunu buzlukta beklettiğiniz kek kalıplarının içine paylaştırın. Önceden
ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın. İsteğe göre üzerine vişneli karışımı döküp
servis yapın.

Tags: kekKurabiyeKurabiye KekKurabiye Kek HazırlanışıKurabiye Kek İçin MalzemelerKurabiye Kek Nasıl YapılırKurabiye Kek Tarifi
Previous Post

Damla Çikolatalı Bisküvi Çubukları

Next Post

Çikolatalı Bisküviler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolatalı Bisküviler

Çikolatalı Bisküviler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki