Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kurabiye Kek

Kurabiye Kek

kurabiye-kek

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek İçin Malzemeler:
Temel Bisküvi Hamuru
Kek İçin:
2 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı kakao
Yarım paket çikolatalı toz puding
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 kase dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı toz şeker (vişneleri pişirmek için)
1 çay kaşığı nişasta

Kurabiye Kek Hazırlanışı:
Kurabiye hamurunu Damla Çikolatalı Bisküvi Çubuklarındaki Temel Bisküvi Hamuru tarifine göre hazırlayın.
Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı yağlanmış orta boy kek kalıplarına paylaştırın. Elinizle bastırarak kalıbın iç kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru dağıtın. Bu şekilde kek hamurunu hazırlayana kadar buzlukta bekletin. Dondurulmuş vişneleri 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı suda inceltilmiş nişasta ile küçük bir tavada birkaç dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Zeytinyağını ve suyu ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın. Unu, toz pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Spatula ile alttan üste
doğru havalandırarak karıştırın. Kek hamurunu buzlukta beklettiğiniz kek kalıplarının içine paylaştırın. Önceden
ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın. İsteğe göre üzerine vişneli karışımı döküp
servis yapın.

OKU ➤  Unsuz ve Şekersiz Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir