Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Donut

by Yemek Zevki Editör
27 Kasım 2015
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Donut
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

donut

Donut Tarifi

Donut İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
Yarım su bardağı kadar süt

Donut Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeleri bir kaba aktarıp iyice harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını bu karışıma ekleyerek yoğurun. Kalan diğer malzemeleri de ilave edin. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda ısısında dinlendirmeye bırakın. Hamur yeterince mayalanınca un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile yaklaşık 5-6 mm kalınlığında açın. Hamuru önce büyük daireler şeklinde kestikten sonra ortalarını da küçük dairelerle kesip simit şeklini verin. Bunu yapmak için kurabiye kalıplarından yararlanacağınız gibi şişe kapaklarından ya da bardaklardan da yararlanabilirsiniz. Kestiğiniz bu hamurları bir tepsiye dizin ve tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanan simitleri ters düz ederek kızgın yağda kızartın. Kızaran halkaların üzerine pudra şekeri döküp ılınmaya bırakın. Üzerini ister reçelle, isterseniz çikolata ve renkli şekerlerle süsleyin.

Tags: DonutDonut HazırlanışıDonut İçin MalzemelerDonut Nasıl YapılırDonut Tarifi
Previous Post

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Next Post

HAFTADA 5 SAAT YÜRÜYÜŞ SAĞLIĞIN GARANTİSİ

Yemek Zevki Editör

Next Post
HAFTADA 5 SAAT YÜRÜYÜŞ SAĞLIĞIN GARANTİSİ

HAFTADA 5 SAAT YÜRÜYÜŞ SAĞLIĞIN GARANTİSİ

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki