Donut Tarifi
Donut İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
Yarım su bardağı kadar süt
Donut Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeleri bir kaba aktarıp iyice harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını bu karışıma ekleyerek yoğurun. Kalan diğer malzemeleri de ilave edin. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda ısısında dinlendirmeye bırakın. Hamur yeterince mayalanınca un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile yaklaşık 5-6 mm kalınlığında açın. Hamuru önce büyük daireler şeklinde kestikten sonra ortalarını da küçük dairelerle kesip simit şeklini verin. Bunu yapmak için kurabiye kalıplarından yararlanacağınız gibi şişe kapaklarından ya da bardaklardan da yararlanabilirsiniz. Kestiğiniz bu hamurları bir tepsiye dizin ve tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanan simitleri ters düz ederek kızgın yağda kızartın. Kızaran halkaların üzerine pudra şekeri döküp ılınmaya bırakın. Üzerini ister reçelle, isterseniz çikolata ve renkli şekerlerle süsleyin.