Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Çatlak Kurabiye

Çikolatalı Çatlak Kurabiye

catlak-kurabiye

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Çatlak Kurabiye İçin Malzemeler:
200 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Üzeri İçin:
Pudra şekeri

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Hazırlanışı:
Öncelikle tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin, kakaoyu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yumurtaları, şekeri ve tuzu köpük kıvamına gelene kadar başka bir kapta çırpın. Bu karışıma eriyen ve soğuyan çikolatayı ekleyin. 1-2 dakika çırptıktan sonra sütü ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı yaklaşık olarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Sıvı olan hamurun katılaştığını göreceksiniz. Hızlı bir şekilde hamurdan parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Bolca pudra şekerine bulayın. Aralıklar bırakarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.

Püf noktası
Hamur karışımını buzdolabında bekletmemizin sebebi, sıvı olan karışımın içindeki çikolata ve tereyağının katılaşmasını sağlamaktır. Bu sebeple, hamur sıvı diye malzeme listesinde verilen un miktarının fazlasını eklemeyin.

OKU ➤  Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir