Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Kek

by Yemek Zevki Editör
27 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Portakallı Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

portakalli-kek

Portakallı Kek

Portakallı Kek için Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri İçin:
Portakal reçeli

Portakallı Kek Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Karışım krema kıvamına gelince sütü, sıvı yağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyin. Pürüzsüz bir kek hamuru elde edinceye kadar spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Kekleri fırından alın. Soğuduktan sonra üzerlerine isteğe göre portakal reçeli dökün.

Tags: kekportakalPortakallı KekPortakallı Kek HazırlanışıPortakallı Kek MalzemeleriPortakallı Kek Nasıl YapılırPortakallı Kek Tarifi
Previous Post

Mandalinalı Kek

Next Post

Dondurma Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki