3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon
Haşhaşlı Revani Hazırlanışı:
Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp içine yarım limon suyunu ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatarak karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Daha sonra kek hazırlığına başlayın. Yumurtaları şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Bu karışıma yoğurt ve sıvı yağı da ekleyin. Çırpma işlemine devam edin. Unu, haşhaş tohumunu, irmiği, rendelenmiş limon kabuğunu ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru tabanını yağlamış olduğunuz kare bir cam tepsiye döküp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızara kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırının içinde 5 dakika dinlendirin. Bir bıçak yardımı ile revaniyi kare ya da dikdörtgen şeklinde kesin.
Soğuk şerbeti azar azar revaninin üzerine dökün. Revani şerbeti çektikçe tekrar şerbet dökün. Şerbet bitinceye kadar işlemi devam ettirin.
Revani şerbeti çekince 1-2 saat dinlendirin daha sonra üzerini kaymak, krema ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.