Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kivili İrmik Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
14 Eylül 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Kivili İrmik Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kivili-irmik-tatlısıKivili İrmik Tatlısı  Malzemeler:

2,5 su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı
Tabanı İçin:
1 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık

Üzeri İçin:

3 adet kivi

Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı:

Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip harmanlayın.
Kullanacağınız kalıbın tabanına bu karışımı dökümü düzleştirin. Bu tarif için tercihen kelepçeli bir kalıp kullanmanız sunum açısından önemli olacaktır.
Daha sonra irmik tatlısı için sütü, irmiği ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırın. Koyulaşmaya başladığında bir çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Hazırladığınız tatlının üzeri kabuk tutmaması için arada bir çırpma teliyle çırpın.
Tatlı pürüzsüz bir şekilde ılınınca bisküvi tabanının üzerine dökün. Birkaç saat buzdolabında bekletin. İsteğe göre mevsim meyveleri veya dilimlenmiş kivi ile süsleyebilirsiniz.

Tags: Kivili İrmik TatlısıKivili İrmik Tatlısı HazırlanışıKivili İrmik Tatlısı MalzemelerKivili İrmik Tatlısı TarifiKivili İrmik Tatlısı Yapımı
Previous Post

Minik Sandviçler

Next Post

Limonlu Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonlu Tart

Limonlu Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki