Kivili İrmik Tatlısı Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Tabanı İçin:
1 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık
Üzeri İçin:
3 adet kivi
Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı:
Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip harmanlayın.
Kullanacağınız kalıbın tabanına bu karışımı dökümü düzleştirin. Bu tarif için tercihen kelepçeli bir kalıp kullanmanız sunum açısından önemli olacaktır.
Daha sonra irmik tatlısı için sütü, irmiği ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırın. Koyulaşmaya başladığında bir çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
Hazırladığınız tatlının üzeri kabuk tutmaması için arada bir çırpma teliyle çırpın.
Tatlı pürüzsüz bir şekilde ılınınca bisküvi tabanının üzerine dökün. Birkaç saat buzdolabında bekletin. İsteğe göre mevsim meyveleri veya dilimlenmiş kivi ile süsleyebilirsiniz.