1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet küçük boy patates
1 dal kereviz sapı
1 kase pişmemiş hazır küçük köfte
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Köfteli Çorba Terbiyesi İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 çorba kaşığı tereyağı (silme)
1 kahve fincanı krema
Yarım limonun suyu
Köfteli Çorba Hazırlanışı:
Sebzeleri kaşığa sığacak şekilde zar şeklinde veya küp şeklinde doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp sebzeleri birkaç dakika kavurun. Üzerine 5 bardak sıcak suyu dökün.
Orta ateşte 10 dakika kaynatın.
Hazır küçük köfteleri (misket kadar küçük) çorbanın içine atın, 10 dakika kadar pişirin.
Terbiyesi için yumurta sarısını, limon suyunu, kremayı, eritilip ılınmış tereyağını ve kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kahve fincanı kadarını karıştırın.
Terbiyeyi kaynayan çorbaya yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak dökün. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek tatlandırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.