Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Antepfıstıklı Tatlı

by Yemek Zevki Editör
10 Mayıs 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Antepfıstıklı Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

antep-fıstıklı-tatlı

Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler:

Antepfıstıklı Harç İçin: 

Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı

3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi

2 çorba kaşığı toz şeker

Çay kaşığını ucu ile tarçın

Yeteri kadar süt

Hamur İçin:

7 çay bardağı un

2 adet yumurta 1 çay bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı fındık tozu

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

Şerbet İçin: 3’er su bardağı toz şeker ve su

Üzeri İçin: 1 adet yumurta

Antepfıstıklı Tatlı Hazırlanışı:

Şerbet için; Toz şeker ve suyu, şeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Antepfıstıklı Harç için; Antepfıstığı, ceviz içi, toz şeker ve tarçını karıştırın. Toparlanana dek azar azar süt ilave edin. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve kenara alın.

Hamur için; Un ve 1 adet yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda düzleştirin. içlerine Antepfıstıklı harçtan koyup yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Tags: Antepfıstıklı TatlıAntepfıstıklı Tatlı HazırlanışıAntepfıstıklı Tatlı MalzemeleriAntepfıstıklı Tatlı Tarifi
Previous Post

Lorlu Mini Biber Dolması

Next Post

Mantarlı Kuzu Şiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mantarlı Kuzu Şiş

Mantarlı Kuzu Şiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki