Zencefil ve Tavuklu Hindiba Malzemeler:
> 2 adet hindiba
> 2 adet taze kök zencefil
> 200 gram tavuk göğüs bonfile
> 1 adet olgun avokado
> 3-4 dal taze kekik
> 50 ml. zeytinyağı
> 50 ml. fındık yağı
> 3-4 damla susam yağı
> 200 ml. yemeklik krema
> 20 gr. çam balı
> Tuz, karabiber
> 3 diş sarımsak
Zencefil ve Tavuklu Hindiba Hazırlanışı:
Tavuk filetoyu zeytinyağı, fındık yağı, tuz, karabiber, sarımsak, taze kekik ve kök zencefilin bir kısmıyla marine edin. Ayrı bir tavada dinlenmiş tavuklara ve hindibalara bir miktar fındık yağı, susam yağı, sarımsak ve taze kekik ekleyerek soteleyin. Yine aynı tavada; sarımsak, yemeklik krema, çam balı, kök zencefil, tuz ve karabiberi pişirerek sıcak bir sos elde edin. Pişen tavukları dilimleyerek hindibanın üzerine ekleyin. Hazırladığınız zencefil ve ballı krema sosla servise sunun