Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake

Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake

cheescake

Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake

(8 Kişilik)

 

Malzemeler

İlk Kat İçin:

Bir paket kakaolu bisküvi

6 yemek kaşığı tereyağı

İkinci Kat İçin:

2 adet yumurta

100 gram toz şeker

50 gram tereyağı

200 gram labne peyniri

Yarım çay bardağı un

1 paket toz muzlu puding

1 su bardağı süt

1 kutu mandalina konservesi

Üçüncü Kat Ganaj İçin:

100 gram bitter kuvertür çikolata

100 gram krema

 

Bisküvileri ezin, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız kalıbın altına yayın. 1 cm kadar olmasına dikkat edin.

İkinci kat için; Önce bir su bardağı sütü, toz muzlu pudingi, 50 gram tereyağını pişirin. Ilıması için kenara alın.

Yumurta  ve şekeri mikser ile çırpın. Labneyi ve pişmiş pudingi ekleyip, mikserle karıştırın.

Mandalina konservenizi süzün. Yarım bardak una bulayın. Hazır olan karışıma katın. Bisküvili katın üzerine döküp, önceden ısıttığınız  170 derecelik fırında, 50 dakika pişirin. Fırından soğuyuncaya kadar çıkartmayın.

Soğuyan pastanızın üzerine ganajınızı dökün. Ertesi gün servis edin. Kek kalıbınızdan ertesi gün çıkartın.

Üçüncü ganaj katı için; Geniş bir kapta kremanızı ısıtın. Çikolatanızı koyup eriyinceye kadar karıştırın. Ilıyan ganajınızı,  pastanızın üzerine akışkan bir şekilde dökün.

OKU ➤  Vişneli Cheesecake

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir