Çikolatalı Mandalinalı Cheesecake
(8 Kişilik)
Malzemeler
İlk Kat İçin:
Bir paket kakaolu bisküvi
6 yemek kaşığı tereyağı
İkinci Kat İçin:
2 adet yumurta
100 gram toz şeker
50 gram tereyağı
200 gram labne peyniri
Yarım çay bardağı un
1 paket toz muzlu puding
1 su bardağı süt
1 kutu mandalina konservesi
Üçüncü Kat Ganaj İçin:
100 gram bitter kuvertür çikolata
100 gram krema
Bisküvileri ezin, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlı kağıtla kapladığınız kalıbın altına yayın. 1 cm kadar olmasına dikkat edin.
İkinci kat için; Önce bir su bardağı sütü, toz muzlu pudingi, 50 gram tereyağını pişirin. Ilıması için kenara alın.
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Labneyi ve pişmiş pudingi ekleyip, mikserle karıştırın.
Mandalina konservenizi süzün. Yarım bardak una bulayın. Hazır olan karışıma katın. Bisküvili katın üzerine döküp, önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında, 50 dakika pişirin. Fırından soğuyuncaya kadar çıkartmayın.
Soğuyan pastanızın üzerine ganajınızı dökün. Ertesi gün servis edin. Kek kalıbınızdan ertesi gün çıkartın.
Üçüncü ganaj katı için; Geniş bir kapta kremanızı ısıtın. Çikolatanızı koyup eriyinceye kadar karıştırın. Ilıyan ganajınızı, pastanızın üzerine akışkan bir şekilde dökün.