Krep Sufle

63

Krep Sufle Malzemeler:

> 60 gram toz şeker

> 20 gram mısır nişastası

> 20 gram un

> 20 gram tereyağı (oda ısısında)

> 180 ml. süt

> 60 ml. yumurta sarısı

> 40 ml. portakal suyu

> 90 ml. yumurta beyazı

> 8 adet krep

Süslemek İçin:

> Çilek sos

> Pudra şekeri

> Çilek

Hazırlanışı:

Şekerin 1/3’ü ile nişastayı karıştırıp bir kenara ayırın. Un ve tereyağını hamur kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Bu karışıma kaynama noktasına gelen sütü ekleyin. Sıcak süt içinde çözülen un yağ karışımına yumurta sarılarının 1/3’ünü ekleyip tekrar ocağa alın ve koyulaşıncaya kadar çırparak pişirin. Yumurta sarılarının kalanını, vanilya, portakal suyu ve hazırladığınız şekerli nişastalı karışıma katıp pişirdiğiniz bulamaca ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla kabartıp köpük haline getirin. Kabarmaya başladıktan sonra içerisine ayırdığınz şekerin 2/3’lük kısmını ekleyin. Tamamen köpük sertleşene kadar çırpın. Çırpılan yumurta beyazının köpüğünü söndürmeden, alttan üste doğru karıştırarak öncesinde hazırladığınız bulamaçla karıştırın. 8 cm çapındaki ramekinlerin her birinin içine bir krepi yarıya kadar yerleştirip üzerine hazırladığınız sufle hamuru ramekin kenarı hizasına kadar doldurup 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika süreyle pişirin.

Not: Normal suflelerdeki kadar çok kabarmayacaktır. Üstü daha kabuklu ve sert olacaktır. Pişen sufleleleri ters çevirip çilek sosu döktüğünüz tabağa yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpip çilekle servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir