Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tarifler
458 35
0
Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

8

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Malzemeler:

> 800 gram somon fileto (Kılçığı temizlenmiş, derisi yüzülmüş)

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tereyağı

> Taze çekilmiş renkli karabiber, kırmızı toz biber

> 2 çorba kaşığı soya sosu > 4 adet bebe patlıcan

> 8 adet istiridye mantarı

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Hazırlanışı:

Patlıcanları boyuna dörde kestikten sonra tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyun içinden alın ve iyice kurulayın. Döküm tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısıtın. Tereyağı ile zeytinyağını tavada karıştırıp somon filetoları yerleştirin. Üzerlerine soya sosunu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp somonu 10-12 dakika pişirin. Somonu ocaktan indirmeye 1 dakika kala taze çekilmiş renkli biberleri, kırmızı toz biberi ilave edip tatlandırın. Somonu servis tabağına aktarıp tavada kalan sosla istiridye mantarı ile patlıcanları kızartın. Somonla birlikte hemen servis yapın.

Tags: Somon İstiridye Mantarı ve Bebe PatlıcanSomon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan HazırlanışıSomon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan MalzemelerSomon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Tarifi
Previous Post

Kış Aylarında Hastalıktan Korunmak İçin Nar Ve Üzüm Gibi Kırmızı Meyvelerin Suyunu Tüketin

Next Post

Pembe Üzüm Şurubu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pembe Üzüm Şurubu

Pembe Üzüm Şurubu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki