Ana Sayfa » Tarifler » Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan

8

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Malzemeler:

> 800 gram somon fileto (Kılçığı temizlenmiş, derisi yüzülmüş)

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çorba kaşığı tereyağı

> Taze çekilmiş renkli karabiber, kırmızı toz biber

> 2 çorba kaşığı soya sosu > 4 adet bebe patlıcan

> 8 adet istiridye mantarı

Somon İstiridye Mantarı ve Bebe Patlıcan Hazırlanışı:

Patlıcanları boyuna dörde kestikten sonra tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyun içinden alın ve iyice kurulayın. Döküm tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısıtın. Tereyağı ile zeytinyağını tavada karıştırıp somon filetoları yerleştirin. Üzerlerine soya sosunu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp somonu 10-12 dakika pişirin. Somonu ocaktan indirmeye 1 dakika kala taze çekilmiş renkli biberleri, kırmızı toz biberi ilave edip tatlandırın. Somonu servis tabağına aktarıp tavada kalan sosla istiridye mantarı ile patlıcanları kızartın. Somonla birlikte hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir