Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Elmalı Tart

Elmalı Tart

27

 

Elmalı Tart Malzemeler:

> 2 adet yeşil elma

> 2 adet kırmızı elma

> 2 tatlı kaşığı tarçın

> 2 çorba kaşığı toz şeker

Hamuru için:

> 250 gram un

> 150 gram tereyağı

> 50 gram toz şeker

> 1 adet yumurtanın sarısı

> 1 paket vanilya

> Yarım çay bardağı soğuk su

 

Elmalı Tart Hazırlanışı:

Hamuru için; Yoğurma kabında unu, tereyağını, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı soğuk su ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tezgahın üzerine alıp toparlayın. Streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru buzdolabından alıp un serpilmiş tezgahın üzerine aktarın ve her tarafı aynı incelikte olacak şekilde açın. Hamurun üzerine şeker ve tarçının yarısını serpin. İki parmak genişliğinde şeritler halinde bıçak yardımı ile kesin. Elmaları yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince dilimleyin. Her dilimi tekrar ikiye bölün. Kalan şeker ve tarçını elmaların üzerine serpip harmanlayın. Şerit hamurlardan bir tanesini elinize alın. Tart kalıbının ortasından başlayıp aralarına birer dilim yeşil ve kırmızı elma yerleştirerek geniş bir spiral şeklinde sarın. Kalan şeritleri elmaları kullanarak aynı şekilde tamamlayın. 170 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30- 35 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Elmalı Tart Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir