Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fırında Yaban Mersinli Elma

by Yemek Zevki Editör
21 Ekim 2014
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Fırında Yaban Mersinli Elma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

24

 

Fırında Yaban Mersinli Elma Malzemeler:

> 4 adet kırmızı elma (Tercihen büyük boy ve sert olandan)

> 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini

> 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

> 1 çay bardağı esmer toz şeker

> 1 çay kaşığı tarçın

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

Fırında Yaban Mersinli Elma Hazırlanışı:

Çukur bir kapta yaban mersinini, ceviz içini, rendelenmiş limon kabuğunu, tarçını, şekeri ve 1 çorba kaşığı tereyağını karıştırın. Elmaların kabuğunun yarısını soyun. Tepside düzgün durmaları için tabanını bıçak yardımı ile çok az keserek düzleştirin. İçlerini kaşık veya sebze oyacağı yardımı ile çıkartın. Elmaların içine hazırladığınız iç malzemeden paylaştırın ve elmaları fırın kabına yerleştirin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımı ile elmaların üzerine sürün. Elmaları önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Tags: Fırında Yaban Mersinli ElmaFırında Yaban Mersinli Elma HazırlanışıFırında Yaban Mersinli Elma MalzemelerFırında Yaban Mersinli Elma Tarifi
Previous Post

Etli Yeşil Elma Dolması

Next Post

Ülker Çokoprens Tanınmış Marka Oldu

Yemek Zevki Editör

Next Post

Ülker Çokoprens Tanınmış Marka Oldu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki