Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Fırında Yaban Mersinli Elma

Fırında Yaban Mersinli Elma

24

 

Fırında Yaban Mersinli Elma Malzemeler:

> 4 adet kırmızı elma (Tercihen büyük boy ve sert olandan)

> 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini

> 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

> 1 çay bardağı esmer toz şeker

> 1 çay kaşığı tarçın

> 2 çorba kaşığı tereyağı

> 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

Fırında Yaban Mersinli Elma Hazırlanışı:

Çukur bir kapta yaban mersinini, ceviz içini, rendelenmiş limon kabuğunu, tarçını, şekeri ve 1 çorba kaşığı tereyağını karıştırın. Elmaların kabuğunun yarısını soyun. Tepside düzgün durmaları için tabanını bıçak yardımı ile çok az keserek düzleştirin. İçlerini kaşık veya sebze oyacağı yardımı ile çıkartın. Elmaların içine hazırladığınız iç malzemeden paylaştırın ve elmaları fırın kabına yerleştirin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Erittiğiniz tereyağını fırça yardımı ile elmaların üzerine sürün. Elmaları önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir