Malzemeler:
Dana Rosto İçin:
> 1 kilo dana sokum temizlenmiş
> Biberiye
> Sarımsak
> Kekik
> Tuz, karabiber
Ton Balıklı Sos İçin:
> 200 gram yağda ton balığı
> 85 gram mayonez
> 2 adet konserve ançüez
> 20 gram kapari
Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. Eti soğutup, ısıya dayanaklı ağzı kapanabilen bir poşete yerleştirip, 60 derece sıcaklıktaki su dolu bir kaba yerleştirin. Etin iç sıcaklığı 61 derece olana kadar pişirin. Daha sonra 4 dereceye kadar soğutun. Ton balığı sos için; Hazırladığınız malzemeleri blenderda çekin ve sonra tel süzgeçten geçirin. Hazırlamış olduğunuz etten 5 adet ince dilim kesin tabağa koyup sosu üzerinde gezdirin. Her bir dilimin üzerine 1 adet kapari koyun. Yağ ve limon sos ile çeşnilendirdiğiniz karışık yeşillikler eşliğinde servis edin.