Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Tatlı

by Yemek Zevki Editör
02 Haziran 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Tatlı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tatli

Malzemeler:
> 4 adet büyük boy elma
> 2 çorba kaşığı kuru üzüm
> 1 çorba kaşığı kurutulmuş yaban mersini
> 1 tatlı kaşığı tarçın
> 3 çorba kaşığı esmer toz şeker
> 30 gram tereyağı
Servis İçin:
> Vanilyalı dondurma
> Hazır çilek veya çikolata sosu
> Çeyrek hazır yufka

 

Elmalı Tatlı Hazırlanışı: Yufkaları küçük üçgenler halinde kesin. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Elmaları küp şeklinde doğrayıp kuru üzüm, yaban mersini, tarçın ve esmer şekerle birlikte harmanlayın. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kabına yayın. Tereyağından ufak parçalar kesip karışımın üzerine serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Top şekline getirip servis tabağına aktarın. Üzerine bir top vanilyalı dondurmayı da yerleştirin. Önceden kızarttığınız yufkaları, kenarlarına dekoratif olacak şekilde yerleştirin. En son isteğe göre hazır çilek sostan veya çikolata sostan gezdirin. Hemen servis yapın.

 

Tags: KurabiyelerSağlıkTatlılar
Previous Post

Buğdayın en lezzetli halleri UNO Enfesto serisinde!

Next Post

TARİŞ Ta-Ze Kişisel Bakım Ürünleri ile Afrodit’in Güzelliğini Gölgede Bırakın

Yemek Zevki Editör

Next Post

TARİŞ Ta-Ze Kişisel Bakım Ürünleri ile Afrodit’in Güzelliğini Gölgede Bırakın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki