Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Topik

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2014
in Tarifler
488 5
0
Topik
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

topik

Malzemeler:

200 gram nohut

200 gram patates

400 gram soğan

100 gram tahin

40 gram kuş üzümü

40 gram çam fıstığı

1 çorba kaşığı toz şeker

1’er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesi haşlayın.

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra düdüklü tencerede iyice haşlayın. Süzüp kabuklarını temizleyin.

Nohutları ve patatesi çukur bir kaba aktarın. Tuzu ekleyip blender yardımı ile püre haline getirin.

Soğanın kabuğunu soyup bütün halde geniş bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğanları elma dilimi olarak kesin, suyunu süzüp tahin ve baharatlarla karıştırın.  Homojen bir iç haline gelecektir.

Patatesli nohut püresini tülbendin üzerine aktarın. Spatula yardımı ile ince bir tabaka olacak şekilde düzleştirin. İç harcını da hamurun ortasına yerleştirin. Her tarafını kapatarak top şekline getirin. Streç folyoya sarıp buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı sürün, tarçın serpin. Servise hazır edin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Gastrobosphorus Patisserie Yarışması’nı, CVK Park Bosphorus Kazandı

Next Post

Nescafé’den Yepyeni Bir Lezzet: Nescafé Mocha

Yemek Zevki Editör

Next Post

Nescafé’den Yepyeni Bir Lezzet: Nescafé Mocha

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki