Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

İstiridye Mantarlı Dana Bonfile

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Tarifler
473 20
0
İstiridye Mantarlı Dana Bonfile
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dana-bonfile

Malzemeler:

220 gram fitilsiz dana bonfile

30 gram tereyağı

1 diş sarımsak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram istiridye mantarı

40 ml. krema

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Garnitürü için:

1 adet küçük boy havuç

1-2 adet küçük boy kabak

1 adet dolmalık kırmızıbiber

1 adet küçük boy soğan

1 küçük demet arapsaçı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. Arapsaçını kaynar suda haşlayıp süzün ve sebzelerle birlikte harmanlayın. Daha sonra tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave ederek tatlandırın. Tüm malzemeyi geniş ve ısıtılmış bir tavada sote edin. Garnitürünüz hazırdır.

Bonfileyi tuz, taze çekilmiş karabiber ve  2 çorba kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Yarım saat beklettikten sonra ızgarada kızartın.

Kalan zeytinyağını tavada ısıtıp doğranmış mantarları ve kıyılmış sarımsakları sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Bonfileyi garnitürüyle birlikte servise hazır edin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Şalgam Suyunda Buğday Salatası

Next Post

Kaşkarikas

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kaşkarikas

Kaşkarikas

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki