Malzemeler:
220 gram fitilsiz dana bonfile
30 gram tereyağı
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram istiridye mantarı
40 ml. krema
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Garnitürü için:
1 adet küçük boy havuç
1-2 adet küçük boy kabak
1 adet dolmalık kırmızıbiber
1 adet küçük boy soğan
1 küçük demet arapsaçı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. Arapsaçını kaynar suda haşlayıp süzün ve sebzelerle birlikte harmanlayın. Daha sonra tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave ederek tatlandırın. Tüm malzemeyi geniş ve ısıtılmış bir tavada sote edin. Garnitürünüz hazırdır.
Bonfileyi tuz, taze çekilmiş karabiber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Yarım saat beklettikten sonra ızgarada kızartın.
Kalan zeytinyağını tavada ısıtıp doğranmış mantarları ve kıyılmış sarımsakları sote edin. Kremayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Bonfileyi garnitürüyle birlikte servise hazır edin.