Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Armutlu Tart

Armutlu Tart

sorbe

Malzemeler:

4 adet büyük boy armut

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1,5 su bardağı un

1 adet yumurtanın akı

3 yemek kaşığı soğuk su

100 gram margarin

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)

1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için)

Hazırlanışı:

Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.Hamur yoğurma kabına elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış margarini, şekeri, bir tutam tuzu, yumurta akını ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Orta boy bir tart kalıbının içini fırça yardımı ile yağlayın. Hamuru, kalıbın içine elinizle bastırarak kenarlarını da dolduracak şekilde yayın. Armut dilimlerini süzün, iyice kuruladıktan sonra tarçına bulayın. Dilimleri tart hamuruna hafifçe gömerek dekoratif olacak şekilde dizin. Üzerine esmer toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, armutlar karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından alın, esmer şeker serpip tekrar fırına verin. Birkaç dakika bekletip fırından alın. Ilınınca veya soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Aklınızda bulunsun:Tartın üzerindeki meyvelerin daha parlak olmasını istiyorsanız sade jöle hazırlayabilirsiniz. 

OKU ➤  Güneşle aranıza mesafe koyun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir