Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Armutlu Tart

by Yemek Zevki Editör
17 Mart 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Armutlu Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sorbe

Malzemeler:

4 adet büyük boy armut

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1,5 su bardağı un

1 adet yumurtanın akı

3 yemek kaşığı soğuk su

100 gram margarin

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı tarçın (üzeri için)

1 yemek kaşığı esmer toz şeker (üzeri için)

Hazırlanışı:

Armutları yıkadıktan sonra soyup ince ince dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.Hamur yoğurma kabına elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış margarini, şekeri, bir tutam tuzu, yumurta akını ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Orta boy bir tart kalıbının içini fırça yardımı ile yağlayın. Hamuru, kalıbın içine elinizle bastırarak kenarlarını da dolduracak şekilde yayın. Armut dilimlerini süzün, iyice kuruladıktan sonra tarçına bulayın. Dilimleri tart hamuruna hafifçe gömerek dekoratif olacak şekilde dizin. Üzerine esmer toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, armutlar karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından alın, esmer şeker serpip tekrar fırına verin. Birkaç dakika bekletip fırından alın. Ilınınca veya soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Aklınızda bulunsun:Tartın üzerindeki meyvelerin daha parlak olmasını istiyorsanız sade jöle hazırlayabilirsiniz. 

Tags: Tatlılar
Previous Post

Paşabahçe’den Boza Geleneğine Özel Bardak

Next Post

Izgara Sebze Sandviç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Izgara Sebze Sandviç

Izgara Sebze Sandviç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki