Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Tevek Köfte (Yaprak Sarma)

by Yemek Zevki Editör
05 Mart 2014
in Tarifler
468 25
0
Tevek Köfte (Yaprak Sarma)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1525

 

Malzemeler

400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma

1 su bardağı bulgur

1 bağ nane

Yarım bağ maydanoz

5 adet domates

4 diş sarımsak

1 çay bardağı ay çiçek yağı

1 çay bardağı nar ekşisi

4 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

12 adet büyük asma yaprağı

4 yemek kaşığı tava yoğurdu veya normal yoğurt

Sos İçin Malzeme:

5 adet domates,

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

İnce ince doğradığınız maydanoz ve naneyi bulgur ve kıyma ile karıştırın. İçine ay çiçek yağı, tuz karabiber, nar ekşisi, sarımsak ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu alması için bir süre ıslattığınız asma yapraklarının tek tek alıp içine hazırladığınız karışımlardan koyup, büyükçe sarın. Bütün yaprakları aynı şekilde sarıp, derin bir tencereye, aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.

Aytunç Şeften Size Püf Noktası;  Tencereye sarmaların üzerine isteğe göre defne yaprağı, taze kekik, havuç kabak gibi sebzeleri ekleyerek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Sosu için; Ayrı bir kapta salçayı ılık su ile açarak domatesi, ufak ufak kestiğiniz tereyağını ekleyin. Tencereye sosu, sarmaları bir parmak geçecek miktarda ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Sarmalar piştikten sonra, üzerine yoğurt gezdirin ve arzu ettiğiniz baharatlar çeşitlerinden serpin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Binbirçiçek Yeni Çıt Kapaklı Ambalajıyla Raflarda

Next Post

Emsan’dan Mutfaklara Bir İlk ‘Ceraflame’

Yemek Zevki Editör

Next Post

Emsan’dan Mutfaklara Bir İlk ‘Ceraflame’

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki