Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Crumble

by Yemek Zevki Editör
27 Ocak 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Elmalı Crumble
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmalı

Malzemeler:

1 top dondurma
1 dal taze nane
2 gram pudra şekeri
140 gram yeşil elma

Hamuru İçin:

50 gram tereyağı
50 gram toz şeker
75 gram un
15 gram toz badem
1 tutam tuz
2 gram toz tarçın

Hazırlanışı:

Crumble hamuru için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Buzdolabına aktarıp yarım saat dinlendirin.

İç harcı için; Elmaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.  İri çekilmiş ceviz içini, kuru üzümü, tereyağını, şekeri, suyu ve tarçını ekleyip 5 dakika kavurun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru elmalı karışımın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın.

İsteğe göre bir top dondurma, taze nane ve pudra şekeri eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Next Post

Ali Nazik Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ali Nazik Köfte

Ali Nazik Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki