Malzemeler:
2 paket labne peyniri (400 gram)
100 ml. krema
1 paket kremşanti
5-6 adet kiraz şekerlemesi
3-4 adet incir reçeli (süzülmüş)
10-12 adet kedidili bisküvi
3 dilim ananas
Labneli Kedidili Pastası Hazırlanışı:
Toz kremşantiyi 100 ml. krema ile sertleşene dek mikser yardımı ile çırpın. Labneyi ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Labneli karışımı buzdolabına aktarıp diğer malzemeleri hazırlayana dek 15 dakika bekletin.
Orta boy çukur bir kek kalıbını strech folyo ile folyo dışarı sarkacak şekilde kaplayın. Kedidili bisküvilerini kekin tabanına ve ve kenarına yanyana boşluk kalmayacak şekilde dizin.
Kiraz şekerlemesini ve incir reçelinin suyunu iyice süzüp zar şeklinde doğrayın. Ananas dilimlerini de aynı şekilde doğrayın. Bu karışımı şantili labneye ilave edin. Spatula yardımı ile karıştırın ve kek kalıbının içine dökün. Üzerini kedidili bisküvisi ile kaplayın. Strech folyoyu da üzerini örtecek şekilde kapatın. Buzdolabında en az 3 saat kadar bekletin. Servis etmeden önce tatlıyı büyük bir servis tabağına ters çevirip aktarın. Dilimleyip servis yapın.