Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişneli Kek

Vişneli Kek

kekkMalzemeler:

• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı un
• 1 çay bardağı buğday nişastası
• Yarım çay kaşığı karbonat
• 1 paket kabartma tozu

Vişneli Karışım İçin:

• 1 su bardağı dondurulmuş vişne
(çekirdeksiz)
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• 2 çorba kaşığı toz şeker

Tabanı İçin:

• 2 paket yulaflı bisküvi
• 40 gram tereyağı
• 3 çorba kaşığı süt
• 1 kahve fincanı file badem
Çikolatalı Tabanı İçin:
• 150 gram bitter çikolata
• 50 ml. krema

Hazırlanışı:

Bisküvili karışım için; Tereyağını eritip ılıtın. Bisküvileri ufalayıp mutfak robotuna aktarın. Tereyağını ve sütü ekleyin. Hamur kıvamında karıştırın. Bisküvi hamurunu dikdörtgen kek kalıbına elinizle bastırarak yayın. Buzdolabına aktarıp çikolatalı karışımı hazırlayana dek bekletin. Çikolatalı karışım için; Çikolatayı ufak parçalar halinde kesip kaba aktarın. Kremayı da ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alın. Buzdolabında soğuttuğunuz bisküvili karışımın üzerine kaşık yardımı ile dökerek her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Vişneli karışım için; Tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek, birkaç dakika boyunca mutfak robotunda çırpın. Sütü ve zeytinyağını ilave edip 10 saniye kadar çırpın. Ayrı bir kapta unu, nişastayı, kabartma tozunu ve karbonatı eleyip harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin ve spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hamuru, bisküvili ve çikolatalı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. 10. dakikada vişneli karışımı hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. Fırının kapağını kapatın. Pişirmeye devam edin. 30-35 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Havuçlu Kek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir