Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Acukalı Rulo Çörek

by Yemek Zevki Editör
05 Aralık 2013
in Tarifler
478 15
0
Acukalı Rulo Çörek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

borekMalzemeler:

• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 125 gram margarin
• 2 adet yumurta
• Yarım çay bardağı yoğurt
• Yarım paket yaş maya
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 su bardağı un
İç Malzemesi:

• 1 kase acuka (Zeytin ezmesi,
çikolata kreması da tercih
edebilirsiniz)
Üzeri İçin:

• 1 adet yumurtanın sarısı
• Susam

Hazırlanışı:
Yaş mayayı ılık suda eritin. Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Diğer tüm malzemeleri ekleyin. En son mayayı da katıp yoğurun. Yumuşak hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur olacak. Gerekirse kontrollü olarak kaşıkla un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bezle kapatıp hamuru yarım saat dinlendirin. Elinizle hamurdan parçalar alıp hamuru açın. Hamurun içine acukayı fırça yardımıyla sürüp rulo haline getirin. 3 parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Mutfakta Az İş, Çok Eğlence; Tefal Fresh Express Plus

Next Post

5 kıtadan 315 Danone çalışanı İstanbul’daki Danone Campus’te buluştu

Yemek Zevki Editör

Next Post

5 kıtadan 315 Danone çalışanı İstanbul'daki Danone Campus’te buluştu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki