Malzemeleri
√ 2 adet dilimlenmiş palamut
√ 2 adet halka doğranmış patates
√ 5 adet küp doğranmış domates
√ 1 adet dilimlenmiş limon
√ Tuz, karabiber
√ Üzerine kıyılmış maydanoz
√ Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ekşili Palamut Tarifi:
1. Tencereye domatesin yarısı yayılır.
2. Üzerine patates ve palamutlar dizilir.
3. Tekrar domates yayılır.
4. Limonlar dizilir.
5. Yağ, tuz ve baharatlar serpilir. Hiç su koymadan kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
6. Sıcak servis edilir.
Tarifin Özellikleri
1. Karadeniz bölgesinden balık yemeği çeşitlerindendir.
2. Özelliği susuz domates suyu ile pişmesidir.
3. Sağlıklı ve kalorisi düşük bir balık yemeğidir.
4. Hazırlama süresi 45 dakikadır.