Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Malzemesi
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi:
Şerbeti için şeker ile suyu sos tenceresinde birkaç taşım ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Sıvı yağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp elenmiş galeta unu, ince çekilmiş ceviz
içi, rendelenmiş portakalın kabuğu ve kabartma tozunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı orta boy ve derin bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Tatlıyı fırından alın, soğuk şerbeti tatlının üzerine iyice gezdirerek dökün. İsteğe göre fındık veya ceviz içi, file antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

OKU ➤  Çilekli Kalp Pasta

Bir Yorum

  1. Hele daha hiçbir şekli yekkon sadece bir kalpten ibaretken (ilk oluşan organ kalp) duyduğum o kalp atışını, yaşamak için çılgınca inip kalkışını ultrasondan izlediğimde çok ağlamıştım.Darısı başına diyelim mi 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir