Malzemeler:
• 18-20 yaprak hazır baklava yufkası
• 150 gram tereyağı
• 1 küçük kase irmik
• 1 büyük kase fındık içi
• 1 küçük kase rendelenmiş
• Hindistancevizi
• 1 küçük kase tel kadayıf (ufalanmış)
Üzeri İçin:
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbeti için; Şekeri ve suyu tencereye alın. Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
Şerbeti daha sonra kullanmak için soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Kadayıfı tavada yağsız olarak rengi karamel rengi alana dek kavurun. Ocaktan alın.
Hazır baklava yufkasından bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Yufkanın üzerini önce fırça yardımı ile margarinden sürün, sonra da
sırasıyla birer çorba kaşığı irmik, fındık içi, rendelenmiş Hindistan cevizi ve kavrulmuş tel kadayıfı serpin. Bir tane daha yufka alıp
üzerini tamamen kaplayacak şekilde örtün. Kısa kenarlarının her iki tarafını tutup buruşturarak en fazla iki parmak genişliğinde bir
bütün yufka oluşturun ve yağlanmış fırın tepsisine yufkalar dağılmadan özenle yerleştirin. Malzeme bitene dek aynı işlemi tekrar
edin ve yanyana birleştirerek tüm tepsiyi kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Üzeri için; Yumurtaları süt ve kabartma tozu ile birlikte iyice çırpın. Fırında pişen baklava böreğinin 10. dakikasında bu sosu üzerine
dökün. Fırının kapağını kapatıp 15 dakika daha, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuyan şerbeti her tarafına
gezdirerek dökün. Oda ısısında soğuyunca servis yapabilirsiniz.