Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
05 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
528 22
0
irmikli kurabiye
4.5k
SHARES
3.9k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

irmikli_kurabiyeMalzemeler:

125 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı ince irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte krem haline gelene dek mikser yardımı ile çırpın. Sıvı yağı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı hamur yoğurma kabına alın. İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını ve yumurta sarılarını da ilave edin. Azar azar unu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. En son fındık veya ceviz içi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karıştırın. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika süreyle pişirin. Fırından alın, arzunuza göre pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Cezerye

Next Post

Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle

Yemek Zevki Editör

Next Post
Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle

Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki