Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Çilekli Rulo Pasta

by Yemek Zevki Editör
22 Ağustos 2013
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Çilekli Rulo Pasta
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• Çeyrek su bardağı nişasta
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı limon suyu
• Yarım çay bardağı sıcak su
Muhallebisi İçin:
• Yarım litre süt
• 3,5 çorba kaşığı toz şeker
• 3 çorba kaşığı un
• 125 gram margarin
Süslemek İçin:
• Taze çilek
• Taze nane yaprakları

Çilekli Rulo Pasta Tarifi:
Pandispanya hamurunu hazırlamak için; Tüm malzemeleri derin bir kapta mikserle karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, fazla kızarmasını beklemeden pişirin.
Pişen keki nemli bir bezin üzerine aktarın. Bezin her 2 tarafından dikkatli bir şekilde tutup rulo haline getirin ve bekletin.
Muhallebisi için; Sütü, toz şekeri ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala içine margarini ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın, mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Rulo şeklinde sardığınız pandispanyayı tekrar açın ve soğumuş muhallebiden ince bir tabaka halinde sürün.
Bir kat katlayıp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve dikkatli şekilde rulo yapıp kat yerini alta getirin.
Kalan muhallebiyi spatula yardımı ile sıvayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre dilimlenmiş çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Laz Böreği

Next Post

Bir Çay Kaşığı Tuzu Azalt, Ömrü Uzat!

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bir Çay Kaşığı Tuzu Azalt, Ömrü Uzat!

Bir Çay Kaşığı Tuzu Azalt, Ömrü Uzat!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki