Malzemeler:
• 16 adet hazır baklavalık yufka
• Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı
• 1 litre süt
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 4 çorba kaşığı toz şeker
• 5 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• Bir tutam taze öğütülmüş karabiber
Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
Laz Böreği Tarifi:
Tencereye sütü, nişastayı ve unu aktarıp iyice çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edin. Vanilya ve şekerini de ilave edin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, taze çekilmiş karabiberini ekleyip soğuması için beklemeye bırakın. Üzerinin kabuk bağlamaması için muhallebiyi arada bir çırpma teliyle çırpmayı ihmal etmeyin.
Şerbeti için; Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın, içine limon suyunu ekleyin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve üzerine eritilip ılınmış tereyağından sürün. 8 kat olacak şekilde kalan yufkaları da yağlayıp üst üste serin. Soğuyan muhallebiyi sekizinci katın üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek teker teker yerleştirin ve en üste de kalan tereyağını sürün.
Kare şeklinde dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve üzerine ılık şerbeti dökerek tatlandırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.