Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Laz Böreği

by Yemek Zevki Editör
22 Ağustos 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Laz Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 16 adet hazır baklavalık yufka
• Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı
• 1 litre süt
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 4 çorba kaşığı toz şeker
• 5 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 paket vanilya
• Bir tutam taze öğütülmüş karabiber
Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

Laz Böreği Tarifi:
Tencereye sütü, nişastayı ve unu aktarıp iyice çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpmaya devam edin. Vanilya ve şekerini de ilave edin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, taze çekilmiş karabiberini ekleyip soğuması için beklemeye bırakın. Üzerinin kabuk bağlamaması için muhallebiyi arada bir çırpma teliyle çırpmayı ihmal etmeyin.
Şerbeti için; Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın, içine limon suyunu ekleyin. Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye serin ve üzerine eritilip ılınmış tereyağından sürün. 8 kat olacak şekilde kalan yufkaları da yağlayıp üst üste serin. Soğuyan muhallebiyi sekizinci katın üzerine yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek teker teker yerleştirin ve en üste de kalan tereyağını sürün.
Kare şeklinde dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve üzerine ılık şerbeti dökerek tatlandırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Tags: Hamur İşleriTatlılar
Previous Post

Bayram Tatlıları: Laz Böreği Ve Çilekli Rulo Pasta

Next Post

Çilekli Rulo Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki