Malzemeler:
• 500 gram yoğurt
• Yarım demet ıspanak
• Yarım su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı barbunya
• Yarım demet taze nane
• 1 çay kaşığı pul biber
• 6-8 su bardağı soğuk su
• Tuz
Ispanaklı Soğuk Çorba Tarifi;
Aşurelik buğdayı haşlayın. Ispanağı yıkayıp büyük parçalar halinde doğrayın. Ispanağı haşlanan buğdaya ekleyin. 1-2 dakika birlikte kaynatın. Kaynama bittiğinde suyunu süzüp, karıştırarak soğutun. Barbunyayı haşlayın, süzerek soğutun. Yoğurt ile suyu koyu kıvamlı ayran haline gelene kadar karıştırın. Haşlanan ıspanaklı buğdayı, barbunyayı yoğurda ekleyin. Tuz, kıyılmış nane, pul biber ilave edip tatlandırın. İsteğe göre buz koyarak servis yapın.