Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yayla Çorbası

Yayla Çorbası

Malzemeler
• 1 çay bardağı pirinç
• 4-4,5 su bardağı su
• 1 adet yumurta
• 2 su bardağı yoğurt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz • 10-12 adet taze bakla
• 1 tatlı kaşığı un • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yayla Çorbası Tarifi;

Taze baklaların kılçıklarını temizleyip küçük küçük doğrayın. 1 tatlı kaşığı un ilave edilmiş suda 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzüp tereyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra Emsan Demre Çelik Tencereye aktarın.Üzerine 3 bardak suyu ilave edin. Orta ateşte pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu ve 1 bardak suyu iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan bir bardak kadarını alıp yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı kaynamakta olan çorbanın suyuna sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Tereyağını ve baklaları da ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra en son tuzunu ilave edin. İsteğe göre pul biber serpip sıcak servis yapın.

OKU ➤  Reyhanlı Patates Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir