Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Şalgam Çorbası

Şalgam Çorbası

Malzemeler
• 2 adet orta boy şalgam
• 1 çay bardağı pilavlık bulgur
• 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
• 1 adet orta boy soğan
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 6 su bardağı su
• Tuz 

Şalgam Çorbası Tarifi;
Şalgamları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş şalgamı ve bulguru bir tencereye alın, üzerine 4 su bardağı su ekleyip ocağa aktarın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5-7 dakika kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Bir kasede bir kaşık unu biraz su ile iyice karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada sıvı yağında kıyılmış soğanı kavurun. İçine pul biberi de katın. Soğanlı bu karışımı tencerede kaynamakta olan çorbaya ekleyip tatlandırın. Çorbanın kıvamını isteğe göre sıcak su ilave ederek inceltebilirsiniz.

OKU ➤  Ramazan’da Karbonhidratlardan Vazgeçmek Büyük Hata

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir