Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Şalgam Çorbası

by Yemek Zevki Editör
26 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Şalgam Çorbası
758
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 2 adet orta boy şalgam
• 1 çay bardağı pilavlık bulgur
• 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
• 1 adet orta boy soğan
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 6 su bardağı su
• Tuz 

Şalgam Çorbası Tarifi;
Şalgamları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş şalgamı ve bulguru bir tencereye alın, üzerine 4 su bardağı su ekleyip ocağa aktarın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5-7 dakika kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Bir kasede bir kaşık unu biraz su ile iyice karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin. Topaklanmaması için karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada sıvı yağında kıyılmış soğanı kavurun. İçine pul biberi de katın. Soğanlı bu karışımı tencerede kaynamakta olan çorbaya ekleyip tatlandırın. Çorbanın kıvamını isteğe göre sıcak su ilave ederek inceltebilirsiniz.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Amerika’nın dünyaca ünlü hamburger zinciri Fatburger, Tünel Meydanı’nda

Next Post

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki