Malzemeler:
√ 1 demet fesleğen
√ 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
√ 1 kahve fincanı zeytinyağı
√ 6 su bardağı et suyu
√ Tuz, taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
√ 1 kase labne peyniri
√ 3 diş sarımsak
Pesto Çorbası Tarifi;
Fesleğeni yıkayıp süzdükten sonra mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstığı ve azar azar zeytinyağını ekleyerek macun kıvamında ezin.
Fesleğen sosunu tencereye aktarın. Orta ateşte birkaç dakika kavurun. Azar azar et suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın.
Ocaktan alın.
Üzeri için labne ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice karıştırın. Çorbayı servis kasesine aktarın. Labneli karışımdan bir kaşık kadarını üzerine yerleştirin. Sıcak servis yapın.