Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Bomba Pasta

Bomba Pasta

Malzemeler:
Pandispanya için:
• 5 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 70 gram un
• 40 gram tereyağı
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya

İç malzemesi için:

• 1 kutu labne peyniri
• 1 paket vanilyalı puding
• 2 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 2 kahve fincanı un
• 2 kahve fincanı toz şeker

Ayrıca:1 su bardağı file fındık-badem karışımı

Bomba Pasta Tarifi:

İç malzemesi için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. İyice çırpın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, mikserle arada bir çırparak pütürsüz kalmasını sağlayıp soğutun.

Pandispanya için; Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaplara alın. 1 yemek kaşığı şekeri daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Kalan şeker ile yumurta sarılarını çırpma kabına aktarın. Köpük köpük olana dek yaklaşık 4 dakika boyunca çırpın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
Yumurta akları ile kalan 1 yemek kaşığı şekeri de kar haline gelene dek çırpın. Her iki yumurtalı karışımı ve vanilyayı birleştirin.
Yumuşak kıvamlı köpük haline gelmiş pandispanya hamurunu, yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımı ile hafifçe düzleştirerek yayın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alın. Hamur ılınınca yağlı kağıdından ayırın.
Pandispanyayı yuvarlak bir kalıba (cam da olabilir) döşeyin. İçine muhallebiyi dökün. Pandispanyadan kalan parçalar varsa muhallebinin üzerini bu parçalar ile kapatın. Yoksa streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletin. Servis etmeden önce kalıbından ters çevirerek tabağa aktarın. Dilimleyip isteğe göre file badem-fındık karışımına bulayın. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Ayva Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir