Ana Sayfa » Tarifler » Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi

Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi

Malzemeler:
• 500 gram taze fasulye
• 3-4 adet domates
• 2 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 4-5 yaprak fesleğen
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi Tarifi:

Fasulyeleri ayıklayıp kılçıklarını temizledikten sonra yıkayın ve süzün.
Fasulyeleri çok ince jülyen kesin. Birkaç buket oluşturup ısıya dayanıklı mutfak ipiyle bağlayın. Her fasulye buketini buzlu suyun içinde 3 dakika bekletin. Ardından kaynar suyun içine atıp 5 dakika kadar haşlayın. Hemen ardından tekrar buzlu suya atıp çıkartın. Kâğıt havlu ile kurulayıp servis tabağına alın.

Sosu için; Domatesleri yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra zar şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları da soyup ince ince kıyın. Fesleğen yapraklarını da doğrayın. Tüm malzemeyi geniş bir kâsede karıştırın. Şekeri, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Hazırladığınız sosu fasulye buketlerinin olduğu servis tabağına yayın.

OKU ➤  Bahar Beslenmesine Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir